Archief


Deepdive – Hyperlocal is een trend. Hoe ziet dat eruit in de praktijk? 

Locatie: 1928 Olympic Room (Olympisch Stadion, Amsterdam)
Hyperlocal kan vanuit verschillende hoeken worden benaderd. De hyperlocal dienstverlening zoals de sinds 2020 sterk in opkomende markt van Flitsbezorgers als Gorilla’s, Zapp en Getir. Daarnaast de hyperlocal marketing waar de focus ligt op het bereiken en/of verleiden van je klant op basis van zijn locatie in de buurt van een verkooppunt. Daarbij is uiteraard de focus op minimale marketing waste en het optimaliseren van relevantie op basis van locatie (winkel traffic of dienstverlening op basis van locatie). Hyperlocal Online marketing en Digital Out of Home inzetten wordt dan ook steeds populairder.

Tijdens de bijeenkomst zijn we hier verder op ingegaan met een lezing en workshop van Adcombi (local mobile advertising) en Sage + Archer (Digital Out of Home). Met daarbij de focus hoe men zelf dit zelf voor hun eigen bedrijf (betaalbaar) kan inzetten. Er werd een concreet voorbeeld van Coca-Cola gebruikt, hoe zij dit inzetten voor lokale klanten en hoe ze dit hebben ingericht. 


Deepdive – Conversational Commerce: Wat is conversational commerce en hoe zet ik het in?


Locatie: CM.com (Breda)
Deze sessie ging gaan over welke eerste stappen we in Europa/Nederland aan het maken zijn op het gebied van instant contact met consumenten, tot en met een doorkijk naar de situatie in Azië waar Conversational Commerce al big business is.
Waar wij in Europa als merken en retailers de stap aan het maken zijn naar het hebben van instant contact met consumenten via WhatApp, chat, etc., vooral om vragen voor, maar meestal na de verkoop te beantwoorden, laten consumenten in India en China zich actief, digitaal adviseren via live video verbindingen. Vaak door hun eigen favoriete verkoper / adviseur. Iemand die hen gericht adviseert en wijst op producten die waarschijnlijk bij hen passen omdat de adviseur de consument (digitaal) persoonlijk kent.
Ook voor deze editie hebben wij weer een bijzondere gastspreker kunnen vinden. Met Ed Sander konden wij luisteren naar iemand die écht alles weet van China en ons op inspirerende wijze meeneemt in de razendsnelle digital commerce ontwikkelingen. In deze video geeft Ed een inzage in de negen belangrijkste inzichten die je moet weten over China’s Internet. 
Waar kan een thema als ‘Conversational Commerce’ nu beter georganiseerd worden dan bij CM.com? Deze Nederlandse groeidiamant is bij velen bekend van de F1 sponsoring op Zandvoort. Met toonaangevende merken als BMW, Coca-Cola en JustEat gaan we veel nieuwe inzichten opdoen over de nieuwste trends binnen Customer Experience. 


Bedrijfsbezoek – Disruptors aan het woord: Hoe flitsbezorger Getir de markt verovert.


Locatie: PUUR Amsterdam (Amsterdam)
De Turkse flitsbezorger Getir wint wereldwijd aan terrein. Wat begon als taxidienst, groeide uit tot flits bezorgservice. Wat onderscheidt Getir van de anderen en welke plannen liggen in het verschiet?
Tijdens deze bijeenkomst kregen wij de ins en outs van dit interessante bedrijf te horen, terwijl wij ondertussen zelf een bestelling plaatsten en de boodschappen binnen no-time werden bezorgd.


Masterclass – Digitale Transformatie. Met Menno Lanting.

Locatie: De Tinfabriek, Naarden
Samen met een mooie groep digital, commerce & innovatie professionals hebben wij inspiratie opgedaan, kennis gedeeld en zijn wij praktisch aan de slag gegaan.

Menno Lanting is dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op innovatie, organisaties en leiderschap. 
Ondanks alle investeringen, veranderplannen, transformatiemodellen, canvassen en consultancytrajecten voor ‘Digitale Transformatie’ lukt het organisaties vaak niet om echte resultaten te boeken.

In Uit het transformatiemoeras analyseert Menno Lanting haarfijn wat er misgaat. Aan de hand van voorbeelden uit binnen- en buitenland beschrijft hij de vijf kritische faalfactoren die echte transformatie in de weg staan. En natuurlijk schetst hij ook de uitweg: om los te komen uit het moeras moet de organisatie zich omvormen tot een lerende organisatie.

Vervolgens nam Sybrand Brouwer, oprichter en navigator van INDI, het woord en nam hij ons mee in de reis van INDI naar een wendbare eigentijdse organisatie als essentieel onderdeel in de digitale transitie. Hij legde tevens uit hoe zelfsturing en digitalisering samen gaan.

 


Studiereis – Digitizing the Path to Purchase -Londen

Het aandeel van e-commerce binnen retail zal de komende jaren alleen maar verder stijgen. In sommige branches zoals fashion gaat dat aandeel al richting de 45%. En binnen food zal dat de komende jaren richting de 20% gaan. In dat geval zal dus 55% en 80% van de omzet nog steeds via fysieke winkel gaan. Die 55% en 80% zal echter wel steeds meer beïnvloed worden door digitale touch points.

Het thema van de Londen Studiereis was dan ook: ‘Digitizing the Path to Purchase’.

Tijdens de 2 daagse trip zijn we op retail safari gegaan en bezochten we naast checkout-less stores als Amazon Go en Tesco Get Go, winkels die verschillende digital touch points hebben ontwikkeld voor branding, experience en sales. Denk daarbij aan de John Lewis, M&M en Lego Store etc. Maar ook minder bekende formules met prachtige winkels in het hartje van Londen. 

Tevens namen wij deel aan 2 presentaties: (1) van een jonge start-up die offline voorraden koppelt aan o.a. google shopping en daarmee klanten laat zien waar ze ‘nu’ de items kunnen ophalen en (2) de andere presentatie ging over het veranderende retail landschap in steden als Londen door digitalisering die vaak een voorbeeld is voor veranderingen in andere steden. 


Bedrijfsbezoek – Wat doe je als groothandel als je positie in de keten onder druk komt te staa? Met BAARS & BLOEMHOFF

In deze case keken we mee hoe Baars & Bloemhoff de transformatie van platenboer tot design hotspot succesvol heeft afgelegd en zich nu klaar maakt om hét online platform voor de interieur professional te zijn.
 
Vlak na de crisis opent Baars & Bloemhoff begin 2015 haar eerste Broeinest op Strijp S in Eindhoven. Het was een initiatief om de (interieur) architect een gratis werkplek te bieden inclusief materialenbibliotheek en ontmoetingsplek voor gelijkgestemde.
 
Met Broeinest lanceerde Baars & Bloemhoff als traditioneel groothandel een totaal uniek concept in de markt waarmee haar positie verschoof in de keten. Inmiddels zijn er 4 locaties in Nederland en heeft het concept een meerdere upgrades ondergaan. 


Bedrijfsbezoek – Mediahuis – Digitalisering is mensenwerk. Met Xavier van Leeuwe

Xavier is bij Mediahuis verantwoordelijk voor merken als De Telegraaf. In zijn case vertelt hij ons hoe hij in de roerige mediasector zijn organisatie fundamenteel moest aanpassen om een spoedige neergang af te wenden. Door data & nieuwe technologie te gebruiken maar vooral door verbinding tussen mensen binnen en buiten de organisatie.
Hij deelt zijn ervaringen en inzichten die hem op het juiste spoor zette en de tools die hij gebruikt. 


Masterclass – Digital Customer Experience met Steven van Belleghem

Dé expert die je alles kan vertellen over jouw klanten in een snel veranderende digitale wereld met AI, big data, internet of things en vele andere digitale trends.


Ben je nog geen deelnemer van ons netwerk? Meld je dan nu aan!