Bijeenkomsten 2023

Masterclass Neuromarketing
Schrijven voor het brein met Martin van Kranenburg

Datum: 23 maart 2023
Locatie: The Penthouse, CORPUS Congress Centre (Oegstgeest)
Tijd: 14:00 – 20:00u

Op 23 maart nam Martin van Kranenburg ons mee in ons brein!

Sinds we als EBMP besloten hadden om “iets met neuromarketing te doen”, hebben we ons verdiept in de wereld van de neurowetenschappen en hoe deze kunnen worden toegepast in marketing. We waren op zoek naar een deskundige spreker die ons meer kon leren over dit onderwerp en gelukkig vonden we Martin van Kranenburg
Na een introductie over hoe AI en ChatGPT kunnen helpen bij het begrijpen van het menselijk brein, heeft Martin ons geleerd hoe we ons moeten richten op gedragsontwerp met behulp van het B=MAT + rU model, de Hobson+1 en de 7 principes van Cialdini. De vier ingestuurde cases werden uitgewerkt in kleine groepen en aan elkaar gepresenteerd. Zo konden we de principes van neuromarketing en gedragsontwerp toepassen in de praktijk en zien hoe dit resulteerde in creatieve en doordachte oplossingen voor de cases. Het was geweldig om te zien hoe mensen met verschillende achtergronden en expertise samenwerkten om innovatieve oplossingen voor de cases te bedenken. 

Dit alles heeft ons geholpen om betere content te maken en weloverwogen beslissingen te nemen in onze marketingstrategie, maar vooral om de betere marketeer te worden die snapt wat het brein bezig houdt. En daarmee worden wij weer een stukje beter, een mooi doel van het #ebmp na deze sessie die we in het Corpus Congress Centre in Leiden hielden.


Inspiratie Rondleiding Havenbedrijf Rotterdam
met Oscar van Veen

Datum: 15 juni 2023
Locatie: WPC / Haven van Rotterdam
Tijd: 14:00 – 20:00u

De haven van Rotterdam zoekt continu naar antwoord op de vraag hoe de haven slimmer, efficiënter, beter en duurzamer kan. Een CO2-neutrale en slimme haven vraagt namelijk om radicale vernieuwing en nieuwe technologieën, dus gingen wij dit keer op bezoek bij het Havenbedrijf Rotterdam N.V. om te horen hoe zij hun innovatie & technologie ontwikkeling voor de langere termijn doen. Dat moet echt losgetrokken worden van de (door)ontwikkeling en innovatie van de huidige operatie is hun learning. Drones, quantum computers, etc. zijn dan een te verre horizon om over te na te denken. Zij zorgen voor een scheiding in het innovatieproces daarin. 
Oscar van Veen, hoofd digitale innovatie, nam ons mee in het geheim van de slimme haven.

Wij hebben mogen zien hoe de oude RDM-werf nu een bruisende innovation hub is geworden waar veel studenten een deel van hun opleiding doen. Sterk daarin is ook de samenwerking tussen MBO-ers met HBO/WO-ers om praktijk en theorie samen te brengen. Daarnaast zijn ook veel start-ups die van elkaar leren en ook profiteren van de frisse energie van deze studenten. Supergoed!

En tot slot, het was ook lekker weer, waardoor wij heerlijk met de watertaxi’s naar de diverse locaties te reizen. 


Datastrategie implementatie met Clever Franke  

Datum: 16 November 2023
Locatie: NTB
Tijd: 14:00 – 20:00u

We zwemmen tegenwoordig in data, maar wat kunnen we ermee en hoe breng je inzichten op een inspirerende en begrijpelijke manier over? CLEVER°FRANKE is een strategisch design & technologie consultancy die zich precies hiermee bezighoudt. Zij ontwerpen en ontwikkelen data gedreven producten en diensten voor internationale opdrachtgevers. Door het ontrafelen van de complexiteit van de wereld om ons heen weten ze keer op keer innovatieve manieren te bedenken om extra (klant)waarde te creëren. 

In zijn presentatie neemt mede-oprichter Thomas Clever ons mee in een aantal casestudies en laat zien hoe hun ‘data driven experiences’ zorgen voor vernieuwende gebruikerservaringen, verrassende inzichten en helpen bij het bovenbrengen van relevante acties. 

Neem je graag deel aan deze bijeenkomst? Stuur dan een email naar [email protected] of meld je aan via onze LinkedIn pagina.


Inspiratiereis door Nederland

Datum: 13 & 14 september 2023
Locatie: door heel Nederland, van Utrecht naar Deurne, en van Veldhoven naar Amsterdam

Tijdens deze innovatie inspiratiereis gaan we op bezoek bij bedrijven die tegen de stroom in gaan het traditionele systeem uitdagen en veranderen. Maar dat dit schuurt en wringt met de regels van het bestaande. Hiervoor heb je spelbrekers nodig. Wie doen dit? Hoe pakken ze dat aan? Welke uitdagingen moeten ze overwinnen? En wat kunnen wij ervan leren om zelf toe te kunnen passen?

Het thema van onze 2-daagse inspiratiereis is dan ook: ‘Innovatie & Nieuwe Business Modellen – wat wij kunnen leren van bedrijven die een andere kijk hebben op hun markt en de status quo doorbreken’.

PROGRAMMA EBMP INSPIRATIEREIS
Woensdag 13 september

* Kick-off Innovatie & Nieuwe Business modellen – Sanne Kanis
Sanne Kanis is ondernemer, auteur en oprichter van Abel Entertainment: een studio die internationale audiocontent produceert voor kinderen en families. Ze sprak over de (on)ethische kanten van technologie in haar TedX-talk en had een wekelijkse column in Het Financieele Dagblad over technologie. Tevens publiceerde ze de roman De bubbel, een columnbundel Digitale Dilemma’s en het boek Niet Appen Tijdens Het Eten. Eerder werkte ze op strategische posities voor Google, Spotify en Booking.com en heeft ze nog steeds een fascinatie voor innovatie en technologische ontwikkelingen. Ze neemt ons mee in de uitdagingen en kansen van innovatie en nieuwe business modellen voor gevestigde organisaties.

* Stoov – Niek Veendrick
Stoov, de Nederlandse maker en bedenker van duurzame warmtekussens, maakt een enorme groei door. De missie is om te laten zien dat je verschil kunt maken door de mens rechtstreeks te verwarmen en níet de ruimte eromheen.
Met een e-commercemodel dat zich direct op de klant richt én merkbouwen serieus neemt, kiest CEO Niek Veendrick voor impact op de lange termijn.

* Ebusco – Rob Stevens, Jeroen van de Vorst & Stan Peeters
Ebusco is een echte pionier op het gebied van e-bussen. Ebusco wil leidend zijn in de elektrificatie van het openbaar vervoer met innovatieve zero-emissie bussen. Hiervoor moeten ze belangrijke obstakels voor elektrificatie overwinnen.

* Food Kitchen – Diner & Rondleiding
We sluiten de dag af bij Phood Kitchen. Hyperlokaal, gezond, lekker eten. Plant-rich, broth-based en regeneratief. Rechtstreeks van de ecologische Phood farms op het bord, gericht op gezondheid. We eten ín de Aquaponic Farm en ontdekken de wereld van restorative food, bone broth en community farming. Meet the new Phood Standard.

Donderdag 14 september
* Leia Inc. (oude Dimenco) – Jochem Taminiau
Gamen en ontwerpen in 3D, maar dan zonder speciale bril? Dat kan dankzij Dimenco uit Veldhoven. Dimenco maakt 3D-schermen waarbij je geen bril nodig hebt om 3D-beelden te zien. Dit noemen ze Simulated Reality (SR).

* Pieter Pot – Jouri Schoemaker
In deze inspirerende sessie neem Jouri Schoemaker on mee in de rollercoaster genaamd Pieter Pot. Ontdek hoe het allemaal begon, hoe de tech start-up wereldwijd succes behaalde en hoe de lean startup methode werd toegepast. Jouri, een echte ondernemer in hart en nieren, deelt zijn persoonlijke ervaringen en de belangrijkste lessen die hij heeft geleerd.
Pieter Pot is een verpakkingsvrije boodschappenservice die jouw boodschappen aan huis bezorgt in glazen potten of schalen.

* New Optimist & ISKO – Xander Slagter & Marc Lensen
New Optimist laat de gevestigde orde in de kledingindustrie op eigen wijze zien dat het oude textiel ambacht in modern jasje kan zitten terwijl je een positieve bijdrage levert aan de oplossing van een aantal wereldproblemen. Wie heft er nu statiegeld op kleding? Wie stelt duurzaamheid boven groei?
New Optimist is een gamechanger. Een commercieel bedrijf met een circulair, sociaal en lokaal karakter waarbij medewerkers hun kansen vergroten naar de arbeidsmarkt, waar digitaliseren de kosten van de supply chain verkleint en het merk steward-owned is. De aandelen zijn ondergebracht in een stichting, rendement voor aandeelhouders is gemaximeerd. Nadat ze het gemaximeerde dividend hebben ontvangen, vervallen hun aandelen.

* New Optimist & ISKO – Xander Slagter & Marc Lensen
New Optimist laat de gevestigde orde in de kledingindustrie op eigen wijze zien dat het oude textiel ambacht in modern jasje kan zitten terwijl je een positieve bijdrage levert aan de oplossing van een aantal wereldproblemen. Wie heft er nu statiegeld op kleding? Wie stelt duurzaamheid boven groei?
New Optimist is een gamechanger. Een commercieel bedrijf met een circulair, sociaal en lokaal karakter waarbij medewerkers hun kansen vergroten naar de arbeidsmarkt, waar digitaliseren de kosten van de supply chain verkleint en het merk steward-owned is. De aandelen zijn ondergebracht in een stichting, rendement voor aandeelhouders is gemaximeerd. Nadat ze het gemaximeerde dividend hebben ontvangen, vervallen hun aandelen.

Wat komt er aan bod
– een goed inzicht in veranderende bedrijfsmodellen en hoe je daar op in kan spelen
– inspiratie hoe verschillende bedrijven dit toepassen
– eerste ideeën hoe welke kansen er uitdagingen er zijn en hoe je praktisch aan de slag kan


Deelname
Deze inspiratiereis wordt georganiseerd door het EBMP en er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

Kosten voor niet-leden zijn €1.295,00 (ex BTW, inclusief reis door Nederland, ontbijt, 2x lunch diner en hotelovernachting).

Heb jij interesse, ben je manager innovatie, digital of commerce, meld je dan aan via LinkedIn of stuur een mail naar [email protected].

Wil jij mee op inspiratiereis of wil je meer informatie ontvangen over deze reis? Stuur dan een email naar [email protected] of meld je aan via onze LinkedIn pagina.


Onze bijeenkomsten starten altijd om 14:00 uur en worden afgesloten met een aansluitend diner, dit duurt tot 20:00 uur.